Politica de Confidențialitate

Ultima actualizare: Martie 2021

La ce se referă

Știm cât de important este să ai control asupra informațiilor cu caracter personal. Așa că noi ți le vom solicita numai pe cele de care avem nevoie pentru a putea comunica cu tine și pentru a-ți oferi produsele și serviciile noastre.

Vrem să știi încă de la început că folosim numai acele date pe care le putem solicita, stoca și prelucra conform legii. Toate eforturile noastre în această direcție vizează în primul rând asigurarea confidențialității datelor tale. Și sunt guvernate de Regulamentul (UE) 2016/679 – Regulamentul general privind protecția datelor sau (pe scurt, GDPR).

Prin această Politică de confidențialitate am descris condițiile prin care noi, Enzo Margi, brand al SC Luxury Goods Manufacturing SRL, firmă înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul J31/204/2019, CUI RO39394199, utilizăm datele tale cu caracter personal.

Poți găsi rapid detaliile care te interesează cu un simplu click pe titlul secțiunii:

Ce date cu caracter personal colectăm

Colectăm date cu caracter personal direct de la tine, astfel că ai mereu control asupra informațiilor pe care ni le împărtășești.

Mare parte din datele pe care ni le furnizezi direct (nume, prenume, email, telefon, adresă) sunt esențiale pentru procesul de vânzare-cumpărare.

O altă categorie de date, pe care le colectăm în mod automat, se referă la comportamentul tău în timpul vizitării site-ului enzomargi.ro. În felul acesta ne asigurăm că site-ul nostru este funcțional, iar tu ai parte de o experiență de navigare cât mai facilă și plăcută. 

Nu colectăm date sensibile (confesiune religioasă, etnie, date privind sănătatea etc.) sau date ale minorilor care nu au împlinit 16 ani.

Vezi mai jos care sunt datele cu caracter personal colectate în funcție de moment:

Pentru înregistrarea pe site avem nevoie de o adresă de e-mail validă, la care să îți trimitem parola. Ai acces în contul tău imediat după ce ai apăsat butonul Înregistrare

Rolul paginii tale personale (Contul meu) de pe site este acela de a păstra toate informațiile de care ai nevoie pentru a comanda: numele și prenumele, adresa de e-mail, numărul de telefon, adresa de domiciliu (pentru facturare) sau cea la care vrei să-ți trimitem produsele (dacă este diferită față de adresa de facturare).

Pentru ca produsele Enzo Margi să ajungă la tine, avem nevoie de datele tale de contact (nume, prenume, număr de telefon, adresă de e-mail, adresa de facturare și de livrare), precum și de detaliile cardului (dacă alegi plata online). 

Poți alege să comanzi fără cont, însă atunci va fi nevoie să introduci aceste informații de fiecare dată.

Dacă vrei să primești noutăți de la noi, avem nevoie de adresa de e-mail pe care o folosești în mod curent. Promitem să revenim numai cu vești bune și informații utile. Bineînțeles, te poți dezabona oricând.

Ca în cazul oricărei pagini de internet sau aplicații, pentru fiecare accesare următoarele date sunt stocate temporar: data și ora accesării paginii, pagina accesată, adresa IP a dispozitivului de pe care accesezi site-ul, tipul și versiunea browser-ului folosit sau numele furnizorului de internet. 

Aceste date standard trimise de un dispozitiv care se află pe serverul care găzduiește site-ul în așa-numitele fișiere log și sunt șterse automat …. În plus, trebuie să știi că stabilirea identității unei persoane pe baza acestor informații nu este posibilă.

Adițional, date similare pot fi colectate și prin serviciul Google Analytics. 

Am vorbit despre cookie-urile pe care le folosim într-o secțiune dedicată. Tu alegi ce fel de cookie-uri accepți.  Cele care înregistrează comportamentul tău pe site în timpul sesiunii asigură buna funcționare a site-ului. De exemplu, doar așa îți putem afișa numărul de produse adăugate în coș sau îți putem păstra preferințele (wishlist), chiar dacă ai închis pagina fără să fii logat.  Cookie-urile permanente, care rămân pe dispozitivul de pe care ne-ai vizitat, ne ajută să recunoaștem acest dispozitiv când accesezi site-ul nostru următoarea dată.

Îți punem la dispoziție mai multe modalități prin care poți lua legătura cu noi: formularul de contact de pe site, e-mailul [email protected], numărul de telefon +40 741 038 994 sau chiar prin mesaj privat pe oricare dintre conturile noastre de social media. În funcție de locul unde ne auzim și natura solicitării tale, te vom ruga să ne oferi toate detaliile care avem nevoie pentru a-ți veni în ajutor (nume, prenume, număr de telefon, adresă de e-mail, număr comandă etc.)

Ne interesează părerea ta, așa că te vom invita să ne spui părerea ta. Așa ne ajuți să înțelegem mai bine care sunt cerințele și nevoile tale. Dacă alegi să ne răspunzi la întrebări, vom avea nevoie de prenumele tău și adresa de e-mail, pentru a-ți trimite mici semne de recunoștință pentru implicarea ta. 

Ce facem cu datele colectate

Datele pe care le colectăm ne ajută să-ți oferim o experiență cât mai faină, la fiecare interacțiune cu noi: de la simpla utilizare a site-ului, la oferirea celor mai potrivite produse și servicii și comunicarea informațiilor de care ai nevoie.

Ca să ai o imagine cât mai clară cu privire la scopurile pentru care colectăm date cu caracter personal, le-am redat mai jos:

Principalul motiv este unul utilitar, cu alte cuvinte fără informațiile pe care ți le solicităm nu ai putea:

  • să te înregistrezi pe site-ul enzomargi.ro
  • să plasezi o comandă;
  • să returnezi produse;
  • să beneficiezi de suport atunci când ai nevoie.


Iar noi nu am putea:

  • să știm cu cine stăm de vorbă;
  • să avem o evidență internă a persoanelor care ne-au contactat;
  • să îți preluăm, validăm, facturăm și expediem comanda;
  • să îți trimitem banii înapoi pentru produsele returnate;
  • să răspundem la curiozitățile sau neclaritățile pe care le ai.

Vrem să îți oferim produse și servicii pe măsură, de aceea suntem într-un continuu proces de îmbunătățire. 

Ne ajută mult informațiile standard legate de preferințele de consum ale celor care fac A Bold Step în pantofii Enzo Margi. În plus, vrem să auzim feedback-ul tău direct. Ne poți comunica părerea ta prin completarea unor chestionare de satisfacție, postarea unui Review pe site, ori pe paginile de social media, sau prin postarea de comentarii, ca răspuns la Review-urile scrise de la alți cumpărători.

Suntem bucuroși să te auzim oricând ne contactezi direct, prin e-mail,  telefon, Facebook și Instagram Messenger sau Whatsapp).

Cu cât ne împărtășești mai multe despre nevoile și cerințele tale, cu atât îți putem fi de folos cu informații și soluții personalizate. 

Vom ține cont de preferințele tale în materie de comunicare, așa că te vom contacta pe canalele care îți sunt cel mai la îndemână. În general, îți putem trimite mesaje prin e-mail, SMS, telefonic sau website pop-up.

Istoricul comenzilor, dar și lista de produse Favorite de pe site ne ajută să-ți recomandăm cele mai potrivite selecții de articole. Promitem să îți oferim și detalii valoroase despre cum să porți, să îngrijești și să te pui în valoare cu produsele Enzo Margi.

Orice comunicare de marketing este bazată pe consimțământul tău, dat în prealabil (fie prin plasarea unei comenzi și acceptarea Termenelor și Condițiilor), fie prin abonarea la Newsletter.  

Bineînțeles că te poți răzgândi în orice moment și ne poți solicita să nu mai prelucrăm datele tale în scopuri de marketing. Pentru aceasta, poți folosi butonul de Unsubscribe / Dezabonare de la finalul oricărui e-mail primit de la noi; sau să ne transmiți solicitarea ta, în scris pe adresa [email protected]

În activitatea noastră comercială suntem expuși unor riscuri, cum ar fi tentativele de fraudă sau atacurile cibernetice. Informațiile colectate în mod direct sau implicit în interacțiunile cu clienții și utilizatorii noștri ne ajută să ne protejăm și să putem gestiona astfel de riscuri.

Cât timp păstrăm datele colectate

 

Avem nevoie de datele colectate atât timp cât ești înregistrat pe site-ul enzomargi.ro, respectiv atât timp cât prelucrarea lor este necesară pentru motivele enumerate în secțiunea Ce facem cu datele colectate, dar nu mai mult de 3 ani.

Ne poți oricând solicita ștergerea anumitor informații sau, dacă îți dorești, închiderea contului. Îți vom răspunde la solicitare și îi vom da curs, sub rezerva păstrării anumitor informații cerute de legislația română în vigoare (de exemplu, pentru evidențe contabile).

Indiferent de decizia ta, odată ce datele nu mai sunt necesare pentru scopurile descrise mai sus, acestea vor fi șterse din bazele noastre de date.

Cu alte cuvinte, vor fi transformate în date anonime (care nu fac posibilă identificarea persoanei) și păstrate exclusiv în scopuri statistice sau de cercetare.

Cum avem grijă de datele tale

Știm cât de importante sunt datele tale, așa că avem grijă să le protejăm prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, în conformitate cu cele mai bune practici în domeniu.

Pentru a ne asigura că informațiile pe care ni le împărtășești sunt în siguranță:

Adică nu le stocăm niciodată ca atare, ci le transmitem către server codificat. 

În aceeași manieră, orice informații privind plățile sunt criptate folosind protocolul HTTPS (cu criptare TSL 1.2.). Iar tranzacțiile se derulează doar doar prin intermediul unui partener specializat și autorizat în acest sens (SC Netopia Payments SRL).

Serverele unde ajung datele tale sunt cutii (uneori doar virtuale) pentru care doar noi avem cheia.

Așa cum știi, transmiterea informațiilor pe internet sau prin intermediul unor rețele publice nu este complet sigură. Există riscul ca datele tale să fie văzute și utilizate de către terțe părți neautorizate. Prin urmare, nu ne putem asuma vulnerabilitățile unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru direct. 

Cine mai are acces la datele colectate

Oricât am vrea să facem totul noi înșine, sunt lucruri unde este mai bine să îi lăsăm pe cei specializați să se ocupe. 

Așa că vom transmite sau vom da acces la anumite date cu caracter personal partenerilor care ne ajută să îți oferim o experiență cât mai plăcută în termeni de produse sau servicii (însă doar celor cu care avem încheiat un contract în acest sens).

În cazul în care suntem obligați de lege sau suntem nevoiți să ne apărăm un interes legitim, vom transmite datele cu caracter personal solicitate de autoritățile publice.

Vezi care sunt terțe persoane care au acces la datele tale:

De exemplu, SC Netopia Payments SRL (MobilPay).

De exemplu, SC Delivery Solutions SA (Sameday).

De exemplu, SC MKOR Trends SRL (MKOR Consulting)

De exemplu, HETZNER Online GMBH

Ce opțiuni ai privind datele care ajung la noi

Noi îți garantăm confidențialitatea datelor, dar poți alege în orice moment să afli ce fel de date ajung la noi. În plus, ai la dispoziție mai multe opțiuni prin care poți controla ce se întâmplă cu datele care ajung la noi:

Ne poți cere să îți confirmăm dacă prelucrăm datele cu caracter personal și să îți punem la dispoziție o copie a acestor date. 

Ne poți cere și detalii suplimentare privind colectarea, stocarea, transmiterea și securitatea datelor cu caracter personal, în situația în care nu au fost destul de clar abordate în această informare.

Dacă datele care au ajuns la noi sunt incomplete sau incorecte, ne poți solicita să le actualizăm / rectificăm. 

Poți face și tu asta, direct în secțiunea “Contul meu” de pe site.

Putem da curs acestei solicitări numai în cazul în care acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, au fost prelucrate ilegal sau nouă ne revine obligația legală de a le șterge.

Înaintea exercitării acestui drept, asigură-te că ai descărcat din contul tău de pe site toate documentele asociate comenzilor tale. Procesul de ștergere a datelor este ireversibil. O excepție în acest sens sunt datele personale înscrise pe facturi: pentru că facturile emise sunt documente financiare necesare pentru evidența contabilă a firmei, conform legii acestea trebuie păstrate minim 5 ani. 

Poți restricționa prelucrarea datelor (ceea ce înseamnă că ele rămân la noi, însă nu le putem folosi) în următoarele situații:

  • când acuratețea datelor pe care le avem este contestată (de oricare dintre părți);
  • când prelucrarea datelor este ilegală, dar refuzi ștergerea acestora (de exemplu, ești minor sub 16 ani);
  • când nu mai avem nevoie de date, dar tu ai refuzat prelucrarea acestora (când accesezi site-ul, trebuie să bifezi că ești de acord cu cookie-urile necesare). 

Dacă vrei ca datele tale să ajungă la un alt operator, ne poți solicita fie să le transmitem direct acestuia, fie să ți le furnizăm într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat. 

În cazul în care consideri că este necesar, poți depune o plângere cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Înainte de a apela la această măsură, îți amintim că ne poți contacta oricând pentru a discuta despre neclaritățile sau problemele pe care le-ai întâmpinat. 

Ai curiozități sau neclarități?

Scrie-ne

Suntem mereu alături de tine. Spune-ne ce întrebări ai și îți răspundem numaidecât. 

Dă-ne un telefon / Scrie-ne pe Whatsapp

Iți stăm la dispoziție! Ne găsești în fiecare zi, de Luni până Vineri, între orele 09:00 – 20:00.